Oppositiepartij Samen Anders trekt met caravan van wijk naar wijk: “Luisteren naar de inwoners en met ideeën aan de slag gaan”

Het Nieuwsblad – Woensdag 11 september 2024

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober is volop bezig en dus proberen alle partijen zo veel mogelijk mensen te overtuigen. De Katelijnse oppositiepartij Samen Anders doet dat vanuit een caravan. Ze trekken van wijk naar wijk voor buurtbabbels met de bewoners.

Nog tot en met 8 oktober, vijf dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen, trekken de kandidaten van Samen Anders op pad voor buurtbabbels. Twee keer per week strijken ze neer in een van de wijken in Sint-Katelijne-Waver of deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Daar gaan ze in gesprek met de buurt. De eerste buurtbabbel vond dinsdagavond plaats aan het vroegere Loerenboske. 

“We waren al aanwezig op de jaarmarkten en hielden ook huisbezoeken”, zegt lijsttrekker Ronny Slootmans. “En ook tijdens het Derde Grote Referendum en een brainstormavond hebben we de mensen al betrokken bij de opmaak van ons programma. Maar we willen daar nog verder in gaan. In onze luistercaravan noteren we de noden en suggesties van onze inwoners om er nadien opnieuw mee aan de slag te gaan.” 

Inspraak is daarbij een van de belangrijkste thema’s. Want volgens de partij is er te weinig participatie. De buurtbabbels worden eerst georganiseerd in Pasbrug-Nieuwendijk, nadien volgen Elzestraat, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, het centrum en Hagelstein. 

Dinsdag 10/9 – Parking De Met
Donderdag 12/9 – Parking De Goede Herder
Dinsdag 17/9 – Parking over de Red Boys
Donderdag 19/9 – Parking Sint-Michiels/Groenstraat
Dinsdag 24/9 – Parking Vinkenhofstraat
Donderdag 26/9 – ‘t Pleintje (OLV Waver)
Dinsdag 1/10 – Parking GLOC
Donderdag 3/10 – Parking WZC Bosbeekhof
Dinsdag 8/10 – Parking Hagelstein

Vergelijkbare berichten