Bij de verkiezingen van 2012 sloegen Open Vld, SP.A en enkele onafhankelijke kandidaten de handen in elkaar. Onder de naam SAMEN ANDERS trokken we naar de kiezer. Met een ambitieus en vernieuwend programma. We hebben de kans gehad dit beleid uit te voeren tijdens de bestuursperiode 2013-2018.
 
Ook met de verkiezingen in 2018 besloten we de krachten te bundelen en samen naar de kiezer te stappen. Met een sterk programma van meer dan 130 voorstellen, wilden we onze gemeente nog beter maken. In ons programma kwamen volgende speerpunten naar voor: (1) meer inspraak en een betere dienstverlening, (2) een veiliger verkeer, (3) het versteken van de open, groene ruimte, (4) mooie en propere straten en pleinen, (5) een bruisende en ondernemende gemeente, en tenslotte, (6) een gemeente waar iedereen telt. 
 
De kiezer kon ons programma smaken. SAMEN ANDERS was de enige echte winnaar van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. We stegen van 5 naar 8 zetels. Onze coalitiepartner koos echter een andere partner. Vanaf 2019 werken we vanuit de oppositie verder aan een betere gemeente, want van één ding zijn we overtuigd: onze inwoners verdienen een bruisende, groene gemeente!