|

Samen Anders laat al een eerste keer in zijn kaarten kijken

Samen Anders staat voor een warme en zorgzame gemeente. Dit vertaalt zich ook in haar kandidaten. Samen Anders is er in geslaagd heel wat inwoners actief in de zorgsector aan te trekken op haar lijst.

Een aantal maanden geleden maakte Samen Anders haar top 3 bekend. Fractieleider Ronny Slootmans zal de lijst trekken, gemeenteraadslid Katrien Willems volgt als tweede en Vlaams Parlementslid Tom Ongena vervolledigt de top 3. “Intussen is onze lijst volledig en stellen we graag enkele kandidaten voor. Samen Anders staat voor een warme en zorgzame gemeente. Heel wat inwoners met een link naar de zorgsector willen zich dan ook engageren voor ons lokaal project”, zegt een blije lijsttrekker Ronny Slootmans.


Onze uittredende raadsleden Annelies Bal, die zelfstandige thuisverpleegkundige is, en Wim Marnef, hoofdverpleegkundige in het Sint-Maartenziekenhuis, gaan er opnieuw met volle
energie tegenaan op respectievelijk plaats 4 en 17. Zij hebben de coronacrisis uit 2020 van dichtbij ervaren en willen hun opgedane kennis hierin verder uitdragen. Maar daarnaast hebben we ook heel wat nieuwe mensen. Zo ook de 26-jarige Bjarne Pijl (huisarts in opleiding en zoon van huisarts Marleen Van Soom). Hij staat op plaats 12. “Als oud-leiding bij de scouts Jan Breydel en huisarts in opleiding zie ik dat het fysieke en mentale welzijn van onze inwoners, zowel jong als oud, veel aandacht verdient. Je goed in je vel en hoofd voelen, draag ik dan ook hoog in het vaandel. Toch vinden veel mensen vaak niet de weg naar de zorg. Met Samen Anders willen we hier verandering in brengen. Zij kijken op een positieve manier naar de uitdagingen waar onze gemeente mee kampt. Ik wil me actief inzetten in een betere omkadering rond zorg en meer mogelijkheden op sociaal, cultureel en sportief vlak.” Zegt Bjarne.


Ook volgende kandidaten hebben een relatie tot de zorg: Gerd Van Santfoort (bewegings- en revalidatiecoach en voormalig kinesiste uit Elzestraat) staat op plaats 11 Sera Bijnens (medisch podoloog) staat op plaats 21. Monique Foerier is actief bij Awel, de luisterlijn voor kinderen en jongeren en staat op plaats 22. Professor Caroline Andries, die voorzitster is van vzw Levenslust (een organisatie die jongeren met leermoeilijkheden en/of leerstoornissen ondersteunt) zal vanop plaats 25 onze lijst ondersteunen.

Vergelijkbare berichten