| |

We laten onze gemeente opnieuw bruisen!

Samen Anders trekt met Ronny Slootmans als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Katrien Willems staat op de tweede plaats en nationaal Open Vld-voorzitter Tom Ongena vervolledigt de top 3.“Met een goede mix van ervaren en nieuwe mensen gaan we voor een meer bruisende, warme en leefbare gemeente, waar onze inwoners op de eerste plaats staan”, stelt de nieuwe lijsttrekker Ronny Slootmans.

Lokale sterkhouder trekt lijst Samen Anders

Ronny Slootmans werd door Open Vld en Vooruit aangewezen als dé lokale kopman binnen het kartel en zal de lijst trekken.  “Los van onze nationale overtuigingen slaan we opnieuw de handen in elkaar om onze gemeente nog beter te maken”, stelt Ronny Slootmans. “Dat er werk aan de winkel is, horen we elke week opnieuw als we van deur tot deur gaan met ons derde referendum.” Ronny Slootmans vormt samen met Katrien Willems (Vooruit) op plaats twee en nationaal voorzitter van Open Vld Tom Ongena op plaats drie het hart van het kartel.

Referendum draait op volle toeren

“Politiek doe je voor de mensen maar ook met de mensen” stelt Katrien Willems, gemeenteraadslid voor Samen Anders. “Mensen zijn bezorgd om de fietsveiligheid, het groen en de geplande dorpskernvernieuwingen. Met ons referendum geven we hen de kans hun mening te geven over de toekomst van onze gemeente”. Sinds midden oktober trekken we elke zaterdag met tientallen sympathisanten van deur tot deur. “We krijgen heel wat positieve reacties”, gaat Katrien Willems verder, “het persoonlijke contact wordt duidelijk geapprecieerd. We krijgen zelf ook heel wat voorstellen. Hiermee gaan we aan de slag bij de opmaak van ons programma.”

Stilstand doorbreken

Zes jaar geleden trok Tom Ongena nog de lijst. Nu zet hij een stap achteruit en kiest voor de derde plaats. “Sinds deze zomer ben ik nationaal partijvoorzitter van Open Vld. En heb ik de cruciale taak om mijn partij naar de parlementsverkiezingen van juni te leiden. Dat zal veel tijd van mij vergen en bovendien zal ik als Vlaams lijsttrekker in de komende verkiezingen volop als Open Vld’er naar buiten komen. Ik wil niet dat daarmee ruis komt op onze boodschap in Sint-Katelijne-Waver: we zijn een echte dorpslijst met Open Vld’ers, mensen van Vooruit maar ook andere mensen die willen samenwerken aan een betere gemeente, los van de nationale politiek.”

Vanop de derde plaats wil hij Ronny, Katrien en de andere mensen van Samen Anders volop steunen. “De keuze bij de gemeenteraadsverkriezingen is glashelder: verder aanmodderen of onze gemeente opnieuw doen bruisen. Waarbij we luisteren naar de mensen en met echte oplossingen komen voor hun vragen en problemen ”, zegt Tom Ongena. “Wie dat wil, kan meer één ding doen: zijn of haar stem geven aan Samen Anders.”

Autonome gemeente zonder fusie

“De boodschap is duidelijk: Samen Anders wordt opnieuw de motor van de vernieuwing in onze mooie gemeente. Een gemeente die, met haar 22.000 inwoners, ook op zichzelf moet blijven bestaan. Onze gemeente is sterk en divers met haar 4 kernen én we kunnen rekenen op goede samenwerkingen binnen de regio rivierenland. Daarom zijn we tegen elke fusie met welke gemeente of stad dan ook. Zes jaar geleden vonden we dat al,  en ook nu staan we voor een zelfstandige gemeente zonder fusie”, besluit Ronny Slootmans.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *