SKW behoudt dan toch het gemeentelijk onderwijs

“Het verstand heeft gezegevierd”

Gemeentebestuur Sint-Katelijne-Waver luistert naar de argumentatie van leerkrachten en ouders en kiest ervoor om gemeentescholen te behouden. Samen Anders pleitte na de vele investeringen in de vorige legislatuur steeds voor het behoud van de gemeentescholen en is dan ook tevreden met de beslissing.

Vandaag kregen de leerkrachten eindelijk het nieuws dat de gemeentelijke basisscholen niet worden overgeheveld. Samen Anders, dat deze mogelijke overheveling van in het begin heeft bestreden, is tevreden.  ”Het gezond verstand heeft gezegevierd,” zegt gemeenteraadslid en voormalig onderwijsschepen Ronny Slootmans.

“Dit is echt goed nieuws voor de leerkrachten, het personeel, de ouders en de kinderen van onze gemeente! Hierdoor zal de band tussen onze scholen en de lokale gemeenschap behouden blijven. Bovendien zou het ook dom geweest zijn na de vele investeringen, die we tijdens de voorbije legislatuur gedaan hebben.”

Katrien Willems, gemeenteraadslid van Samen Anders, vult aan: “We blijven echter met een wrang gevoel zitten wat de communicatie betreft. Sinds september vragen wij al duidelijkheid in dit dossier. De schepen had toen op de gemeenteraad erkend dat er gesprekken bezig waren met de andere netten en dat alle pistes open lagen, maar wou geen uitsluitsel geven of ze al dan niet zouden blijven. Hierdoor was de onrust bij de betrokkenen alleen maar toegenomen.”

Samen Anders is tevreden dat het gemeentebestuur uiteindelijk toch geluisterd heeft naar de argumenten van leerkrachten en ouders. “We zijn ervan overtuigd dat de vele acties die de leerkrachten en oudercomités hebben georganiseerd, het gemeentebestuur op andere gedachten heeft gebracht.” Samen Anders blijft waakzaam. “We zullen er nauwgezet op toezien dat men ook in de komende jaren sterk blijft investeren in onze scholen. Onze inwoners en kinderen hebben recht op een kwalitatief onderwijs in degelijke klaslokalen,” zegt Slootmans. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *