Geef studenten mogelijkheid op rustige studeerplek

De blokperiode komt eraan voor veel studenten en het is belangrijk dat zij een rustige studeerplek ter beschikking hebben

Vele studenten moeten de komende weken weer achter hun boeken kruipen om zich voor te bereiden op de examenperiode, maar met de huidige coronacrisis is het niet evident om een rustige studeerplek te vinden. Daarom roept Samen Anders het gemeentebestuur op om lokaal studieruimtes beschikbaar te stellen zodat studenten die er nood aan hebben daar terecht kunnen. “Er zijn verschillende mogelijkheden in onze gemeente om studieruimtes in te richten en ik hoop dat ons gemeentebestuur hier snel werk van maakt voor de komende blokperiode,” aldus Lore Roelandts, gemeenteraadslid voor Samen Anders.

Lokale studieruimtes

“Aangezien ik zelf nog studente ben weet ik hoe belangrijk het is om een rustige studeerplek ter beschikking te hebben waar je je volledig kan concentreren op de leerstof”, zegt Lore Roelandts. “Omwille van de huidige coronacrisis is het niet evident om af te zakken naar je hogeschool of universiteit om daar te studeren en ook thuis is het mogelijk dat de studieomstandigheden niet ideaal zijn. Zo zijn er broers en zussen die niet naar school mogen en ouders die van thuis uit moeten werken”. Daarom roept oppositiepartij Samen Anders het gemeentebestuur op om lokaal studieruimtes in te richten voor deze studenten.

Voorzorgsmaatregelen

Bij het inrichten van deze ruimtes moet er uiteraard rekening gehouden worden met de nodige voorzorgsmaatregelen. Zo moeten de regels rond social distancing en handhygiëne altijd gerespecteerd worden. Andere gemeenten maken hierbij gebruik van een reservatiesysteem via de gemeentelijke website zodat overbezetting vermeden wordt. Om erop toe te zien dat alle regels nageleefd worden kan men eventueel ook jeugdverenigingen inschakelen die voor een premie toezichters voorzien voor de studieruimtes. 

Locaties

Verschillende andere gemeenten richtten reeds lokale studieruimtes in en maakten daarbij gebruik van verenigingsinfrastructuur, bibliotheken, polyvalente zalen enz. “In onze gemeente zijn er zeker ook mogelijkheden om deze ruimtes in te richten, denk maar aan onze polyvalente zalen, ’t Schrans, kerken en eventueel zelfs de Wintertuin”, stelt Roelandts. “Ik hoop dat het gemeentebestuur hier snel werk van maakt zodat studenten alvast een zorg minder hebben de komende blokperiode,” sluit Roelandts af.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *