Afgelasting kermissen in de zomer is gemiste kans gebleken

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver besloot gisteren dat de kermissen in het Centrum en in Onze-Lieve-Vrouw-Waver niet door kunnen gaan omwille van de sterk stijgende coronacijfers. “Een begrijpelijke beslissing,” zegt gemeenteraadslid van SAMEN ANDERS Ronny Slootmans, “maar het maakt het wel extra sneu dat men de kermissen op hun oorspronkelijke data einde augustus en begin september niet heeft laten doorgaan.”

Gebrek aan steun foorkramers

Oppositiepartij SAMEN ANDERS zette begin mei al een relanceplan op de agenda van de gemeenteraad, waarbij het ook aandacht had voor de foorkramers en hen een vrijstelling van retributie voor de standplaatsen wou geven. Het relanceplan werd echter van tafel geveegd door meerderheidspartijen CD&V en N-VA. Zij kozen er ook voor om de geplande kermissen in de zomer te annuleren. “Met onze partij drongen we meermaals aan om, met de gepaste hygiënemaatregelen, de kermissen toch te laten doorgaan”, stelt Slootmans. Het gemeentebestuur kwam daarbij terug op zijn beslissing en kondigde nieuwe data aan in het najaar. In Elzestraat bleek dit de juiste keuze geweest te zijn, de kermis werd er een groot succes.

Afgelasting

“Aangezien de coronacijfers sterk stijgen hebben wij begrip voor de afgelasting van de kermissen die nog gepland waren in het Centrum en in Onze-Lieve-Vrouw-Waver,” aldus Slootmans. “Maar het maakt het wel extra sneu dat men de kermissen op hun geplande data niet heeft laten doorgaan.” Einde augustus en begin september vonden er immers verschillende coronaveilige kermissen plaats in omliggende gemeenten zoals Putte, Duffel, Rumst, etc.  “Onze gemeente gaat zowat de enige in de regio zijn waar onze kinderen geen kermis zullen hebben gehad dit jaar. En dat voor een gemeente die zich graag kindvriendelijk noemt. Hopelijk trekt het bestuur hier lessen uit en speelt men in de toekomst wel korter op de bal, zoals dat in vele andere gemeenten wel gebeurt,” sluit Slootmans af.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *