Einde december werd de vernieuwde Stationsstraat geopend. “Men spreekt al meer dan 30 jaar over de vernieuwing ervan. Ze werd vaak beloofd, maar even vaak uitgesteld. Wij hebben er wél werk van gemaakt,” zegt Tom Ongena.

De Stationsstraat was tot op de draad versleten en had slechts één fietspad. “Daarmee was het niet alleen een onveilige straat, het wegdek zorgde ook voor heel wat overlast bij de bewoners,” zegt Ongena, die de werken op de voet volgde.

De twee afgescheiden fietspaden zorgen nu voor een hogere verkeersveiligheid. “Bovendien werden er camera’s geplaatst met én een vrachtwagensluis, én een trajectcontrole. We zullen er over waken dat de politie de nieuwe camera’s ook effectief gebruikt”, zegt Ongena, die werd verkozen tot lid van de politieraad.

De Stationsstraat moet voor SAMEN ANDERS de start zijn van een reeks vernieuwingen van andere grote straten. “Zo zullen we in de gemeenteraad vragen om nu ook de Molenstraat, de Bergstraat en de Berlaarbaan volledig te vernieuwen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten