SAMEN ANDERS trekt met sterke, brede lijst naar de kiezer

SAMEN ANDERS, de gezamenlijke lijst van Open Vld, sp.a en onafhankelijke kandidaten van SKW+ in Sint-Katelijne-Waver, heeft haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zo goed als rond.  “Het is een sterke, brede lijst geworden”, zegt eerste schepen en lijsttrekker Tom Ongena. “Stuk voor stuk zijn onze kandidaten ingeworteld in onze gemeente. Oud, jong, politiek ervaren of groentje, liberaal, socialist of onafhankelijk, brandweerman, handelaar, advocaat, verpleegkundige of professor… We hebben allemaal een andere achtergrond, maar wel één duidelijk gemeenschappelijk doel: onze gemeente nog beter maken. Deze lijst toont aan dat SAMEN ANDERS dé dorpslijst is van onze gemeente.”

SAMEN ANDERS nam in 2012 voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Katelijne-Waver. “Met onze vier schepenen hebben we de voorbije jaren onze stempel hard doorgedrukt op het nieuwe beleid”, zegt Tom Ongena. “SAMEN ANDERS was de motor van de vernieuwing. Die motor mag niet stilvallen en daarom trekken we op 14 oktober terug samen naar de kiezer.”

Tom Ongena (eerste schepen, Open Vld) zal de lijst trekken. Hij is 42 jaar en jurist. Ook de andere schepenen staan op prominente plaatsen: Ronny Slootmans (46 jaar, Open Vld) staat op plaats 3, Maurice Verheyden (66 jaar, sp.a) op plaats 4 en Servaas De Vries (67 jaar, sp.a) staat helemaal onderaan, als lijstduwer.

17 nieuwe kandidaten

In vergelijking met 2012 staan er heel wat nieuwe kandidaten op de lijst van SAMEN ANDERS. “In totaal zijn er 17 nieuwe mensen”, zegt Katrien Willems (sp.a). Zij is zelf een nieuwkomer en zal op de tweede plaats staan. Katrien is 32 jaar, juriste en expert in ruimtelijke ordening. Ze is ook actief binnen het verenigingsleven van de gemeente. Zo speelt ze Klarinet bij de Koninklijke Harmonie De Verenigde Sint-Katarinavrienden en organiseert ze o.a. de terrasfilms bij Curieus Katelijne.

Ook nieuw zijn Isabelle Fossé (43 jaar) en Axel Colonna-Cesari (44 jaar). Isabelle is zelfstandige en zeer actief bij de Gezinsbond van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Zij staat op de vijfde plaats. Axel is chef in het sterrenrestaurant Centpourcent en staat op plaats zes. Beiden zijn sterk sociaal geëngageerd en organiseren onder andere het benefiettornooi Sterren op de Grasmat, ten voordele van sport voor mensen met een beperking (G-sport). In de top 10 staat ook Marc Faes (plaats 9). Marc is 49 jaar en was tot voor kort algemeen manager bij KV Mechelen. Hij speelde de voorbije 15 jaar een belangrijke rol in de heropbouw van de club. Hij is ook bestuurslid bij de supportersclub Hoger Op.

Brede lijst met 7 kandidaten van SKW+

Op de lijst staan zeven onafhankelijke kandidaten voor SKW+. Naast Isabelle en Axel zijn dat Thomas Mariën (plaats 10), Veerle Peters (plaats 17), Ulla Van Goolen (plaats 18), Tina Vanderauwera (plaats 19) en Soraya Bosman (plaats 20).

Thomas (22 jaar) is zoon van een bekende vishandelaar. Hij werkt zelf in de zaak van zijn vader en is ook jaren actief geweest bij de Chiro en Redboys Elzestraat. Veerle (48 jaar) werkt in de dierenartsenpraktijk Animalis en baat ook een hondenkapsalon en kattenhotel uit. Ze is ook een gekende zangeres bij verschillende groepen. Ulla (44 jaar) is een lokale handelaar: ze houdt de Italiaanse delicatessenzaak Il Ricordo open in de Lemanstraat. Tina (45 jaar) is Mylene consulente en net als Isabelle zeer actief bij de Gezinsbond van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Soraya woont ook in Waver. Zij is 31 jaar en advocate aan de balie van Mechelen.

“SKW+ is goed vertegenwoordigd op de lijst,” zegt Isabelle Fossé. “Dit bewijst dat SAMEN ANDERS een echte dorpslijst is waar nationale politieke overtuigingen worden opzijgezet en waarvoor maar één zaak telt: de handen in elkaar slaan om onze gemeente nog beter te maken.”

Jongeren

Op de lijst staan ook enkele jonge kandidaten. Naast Katrien Willems (32 jaar), Thomas Mariën (22 jaar) en Soraya Bosman (31 jaar) krijgt ook onze jongste kandidaat, studente Lore Roelandts (20 jaar), een prominente plaats op onze lijst (plaats 7). Ze woont in Pasbrug en zal voor Open Vld ook kandidate zijn op de lijst voor de provincieraad.

Annelies Bal (36 jaar) is verpleegkundige en woont aan het station. Zij staat op plaats 11. Kelia Kaniki Masengo (33 jaar) is teamleider en woont in het centrum. Zij staat op plaats 16. Jiri Nossent (36 jaar) staat op plaats 23. Hij is ingenieur-onderzoeker bij het Waterbouwkundig Laboratorium in Borgerhout en tevens gastprof aan de VUB.

Meeste kandidaten komen uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Met negen kandidaten is Onze-Lieve-Vrouw-Waver het best vertegenwoordigd op de lijst van SAMEN ANDERS. Onder hen staan bekende en nieuwe gezichten. Ilse Huysmans (plaats 13), Wim Marnef (plaats 15) en Guy Henderickx (voorlaatste plaats) waren ook al kandidaat in 2012. Ilse is 40 jaar en zelfstandige. Ze is ook actief geëngageerd in Onze-Lieve-Vrouw-Waver bij de vzw Waver Feest.
Wim is 46 jaar en werkt als hoofdverpleegkundige in het ziekenhuis van Duffel. Hij is ook een zeer actieve vrijwilliger (ploegafgevaardigde) bij KFC Katelijne en vrijwilliger bij Natuurpunt. Guy (59 jaar) werkt bij de rechtbank van Mechelen en is ook lokaal voorzitter van Open Vld. Hij was ook jarenlang jeugdtrainer bij KSK Wavria.

Stanny Willems (plaats 12) en  Jan De Kunst (plaats 14) zijn nieuwe Waverse kandidaten. Stanny is 57 jaar en bekend als gemachtigd opzichter aan de school Dijkstein. Jan is 43 jaar en brandweerman in Antwerpen.

Ook de kleinste kern in onze gemeente, Pasbrug-Nieuwendijk, is goed vertegenwoordigd. Naast Lore Roelandts, staan ook Tania Claes (plaats 8), Marcel Briat (plaats 22) en Patrick Franken (plaats 24) op de lijst. Tania is 48 jaar en is winkelbediende. Marcel is 69 jaar en nog actief bij de wielertoeristen van Nieuwendijk. Patrick is 58 jaar en OCMW-raadslid. Caroline Andries (plaats 25) vervolledigt de lijst. Zij is 62 jaar, woont in het centrum en is professor aan de VUB. De nog openstaande plaats  21 wordt in de komende weken ingevuld.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *