Voorstel tot een daadkrachtige vaccinatiecampagne

Samen Anders roept op om binnen de gemeente een positieve vaccinatiecampagne op poten te zetten

Binnen enkele weken start de massale vaccinatie van onze inwoners en intussen is bekend dat de inwoners van Sint-Katelijne-Waver zich hiervoor moeten begeven naar de Nekkerhal. “Maar er zijn nog heel wat vragen die open staan en daarom vragen we op de gemeenteraad maandag dat het gemeentebestuur snel duidelijkheid geeft”, zegt Ongena, fractieleider van SAMEN ANDERS. “Om de werking van het vaccinatiecentrum vlot te laten verlopen is er nood aan vrijwilligers die efficiënt worden ingezet. Hoe gaat men die vinden en begeleiden?”, zegt Wim Marnef, gemeenteraadslid SAMEN ANDERS. Daarnaast vraagt de partij om in overleg te gaan met de taxisector, de Minder Mobielen Centrale en De Lijn om ervoor te zorgen dat ook iedereen tot bij de Nekkerhal geraakt. “Tenslotte vragen we een vaccinatiecampagne met lokale helden en een infolijn waar iedereen terecht kan met praktische en andere vaccinatievragen. Verder stellen we een belronde voor naar alle senioren in onze gemeente”, zegt Katrien Willems.

Vrijwilligers

“De Nekkerhal als vaccinatielocatie voor onze inwoners is een logische keuze, maar onze fractie heeft toch nog enkele vragen bij de uitrol van deze vaccinatiecampagne”, zegt Wim Marnef. “Om de werking van het vaccinatiecentrum vlot te laten verlopen is er immers nood aan voldoende helpende handen, van zowel medisch als niet medisch geschoold personeel.” SAMEN ANDERS vraagt het gemeentebestuur initiatieven op te zetten om mensen aan te sporen zich aan te bieden als vrijwilliger. “Het is ook belangrijk dat de mensen die zich ter beschikking stellen voldoende begeleid worden door de gemeente en op een efficiënte manier ingezet worden”, aldus Marnef.

Infolijn en vaccinatiecampagne met belronde naar senioren

SAMEN ANDERS stelt ook voor om een vaccinatiecampagne op poten te zetten om onze inwoners te informeren en zo de vaccinatiebereidheid te verhogen. “Hierin kan de gemeente een positieve rol spelen. Via een campagne met lokale helden kunnen we mensen over de streep trekken. Hoe meer mensen we overtuigen, hoe meer mensen we beschermen tegen het coronavirus en hoe sneller we opnieuw van onze vrijheid kunnen genieten”, zegt Katrien Willems, gemeenteraadslid. “Naast deze vaccinatiecampagne moet men ook oog hebben voor de kwetsbare groepen in onze gemeente, zoals senioren. Met een belronde kan men achterhalen wie al gevaccineerd is, de voordelen van vaccinatie uitleggen en achterhalen of er vragen of logistieke problemen zijn die hen verhinderen zich naar het vaccinatiecentrum te begeven”, stelt Willems. Tot slot vormt een infolijn het sluitstuk van de vaccinatiecampagne. “Indien onze inwoners vragen of bezorgdheden hebben, moeten ze de mogelijkheid hebben de gemeente te contacteren. Indien iemand moeilijkheden heeft om zich te verplaatsen naar de Nekkerhal, kan men bij deze infolijn ook hulp vragen.”

Bereikbaarheid en mobiliteit

Een derde punt dat maandagavond op tafel ligt bij de gemeenteraad is de bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum. “De Nekkerhal is voor veel mensen prima bereikbaar, maar we moeten erover waken dat iedereen zich naar deze locatie kan begeven”, stelt Tom Ongena. “De gemeente moet samenzitten met de taxisector om een lage forfaitaire ritprijs af te spreken en overleggen met de Minder Mobielen Centrale om meer vrijwillige chauffeurs in te zetten.” Momenteel is er ook geen bushalte voorzien aan de Nekkerhal voor bussen die uit Sint-Katelijne-Waver komen. “We vragen de gemeente dan ook om te overleggen met De Lijn om een extra bushalte te voorzien en zo de bereikbaarheid te verhogen”, zegt Ongena. “Deze coronacrisis is iets wat partijgrenzen overstijgt, deze vaccinatiecampagne is dan ook iets wat we samen moeten realiseren. We hopen dat onze voorstellen ernstig worden genomen en mee zullen opgenomen worden in een globale vaccinatiecampagne”, sluit Ongena af.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *