Ondanks Vlaamse oproep weigert gemeentebestuur studieruimtes in te richten

“Omliggende landelijke gemeentes slagen er wel in om stille studeerplekken in te richten”


Op de gemeenteraad van gisterenavond deed Lore Roelandts, gemeenteraadslid SAMEN ANDERS, zoals aangekondigd nogmaals een oproep aan het gemeentebestuur om lokaal stille studieruimtes in te richten. Ondanks de omzendbrief van de Vlaamse Regering, waarin richtlijnen staan om veilig zulke locaties te voorzien, ving Roelandts weer bot. “Het gemeentebestuur gaf aan dat zulke initiatieven meer passen in een stedelijke context terwijl landelijke buurgemeente Duffel wel reeds succesvol studieruimtes voorzag,” aldus Roelandts. “De noodkreten van studenten over hun mentale welzijn en nood aan motivatie zijn oorverdovend. SAMEN ANDERS vindt deze beslissing dan ook onbegrijpelijk.”

 Omzendbrief

Zoals aangekondigd ging gemeenteraadslid Lore Roelandts, gesterkt door de Vlaamse omzendbrief, een nieuwe oproep doen bij het gemeentebestuur om stille studeerplekken te voorzien in onze gemeente. In het Vlaams Parlement werden vurige pleidooien gehouden door onder meer CD&V en N-VA parlementsleden om oog te hebben voor het mentale welzijn van onze studenten en hen te steunen in de aankomende blokperiode door veilige, stille studeerruimtes te voorzien.

Tweede weigering

Ondanks de aandrang van de Vlaamse Regering blijft het gemeentebestuur echter doof voor de noden van onze studenten. Het voorstel van Roelandts werd andermaal weggestemd door meerderheidspartijen CD&V en N-VA terwijl we dagelijks de noodkreten van studenten over hun mentale welzijn en gebrek aan motivatie in de media horen. “We hoopten dat het gemeentebestuur deze herkansing zou aangrijpen om te tonen dat ze er zijn voor onze studenten in deze moeilijke tijden, maar helaas buizen ze ook in tweede zit,” stelt Roelandts.

Andere gemeenten slagen wel

Het gemeentebestuur argumenteerde dat er geen vraag was naar deze studeerruimtes en dat de nood aan deze locaties zich meer in een stedelijke context stelt. “Onze partij kreeg echter verschillende vragen van studenten naar deze ruimtes en er zijn verschillende landelijke gemeentes, zoals onze buurgemeente Duffel, die er wel reeds in slaagden om veilige lokale studieruimtes te voorzien”, zegt Roelandts. SAMEN ANDERS vindt het dan ook onbegrijpelijk dat het gemeentebestuur hun voorstel niet steunt. “Ondanks deze tegenslag hopen wij dat onze studenten het beter doen dan het gemeentebestuur en we willen hen dan ook veel succes wensen met de examens,” sluit Roelandts af.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *