“Maak werk van een eenvoudig corona-taxiticket, voor iedereen en met eenzelfde tarief voor alle inwoners”

SAMEN ANDERS vraagt dat gemeentebestuur haar plannen bijstuurt

Om ervoor te zorgen dat iedereen naar de Nekkerhal kan voor zijn/haar coronaprik, pleitte SAMEN ANDERS van in het begin om ook werk te maken van een eenvoudig en betaalbaar corona-taxiticket. Het gemeentebestuur liet intussen weten te willen aansluiten bij het Mechelse systeem van taxicheques. SAMEN ANDERS vindt dat een slecht idee. “Het is onnodig complex, het geldt enkel voor mensen ouder dan 65 en mensen die verder van de Nekkerhal wonen, zoals in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, betalen een pak meer dan andere inwoners”, zegt Tom Ongena, fractieleider SAMEN ANDERS. De oppositiepartij vraagt daarom dat de gemeente haar plannen bijstuurt en werk maakt van een eenvoudig corona-taxiticket, waarvan iedereen gebruik kan maken en met eenzelfde tarief voor elke inwoner. SAMEN ANDERS legt het voorstel voor aan de gemeenteraad van maandag.

Als alles goed gaat start volgende maand de vaccinatie van de oudere inwoners in onze gemeente in het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal. Die hal is goed bereikbaar met de wagen. “Maar niet iedereen beschikt over een eigen wagen en de aansluiting met het openbaar vervoer is vanuit onze gemeente niet goed”, zegt Tom Ongena. “Daarom vroegen we op de vorige gemeenteraad om samen met de taxisector een systeem uit te werken waarbij mensen tegen een redelijke prijs naar de Nekkerhal kunnen gebracht worden.”

Mensen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver moeten meer betalen

Op de raadscommissie van maandag liet het gemeentebestuur weten te willen aansluiten bij het Mechelse systeem van taxicheques. “Geen goed idee”, zegt Ongena. “Dat systeem, dat al enkele jaren bestaat in Mechelen, heeft zeker zijn meerwaarde om senioren door het jaar heen meer mobiel te maken, maar is onnodig complex, duur en beperkend om het toe te passen voor de coronaritten. Zo moet je vooraf je cheques gaan kopen op het gemeentehuis of online bestellen. Bovendien geldt het systeem enkel voor mensen ouder dan 65 en is er geen sprake van een eenvormig tarief: wie verder moet rijden zal meer cheques moeten bestellen, en dus meer zelf betalen.

“Dat laatste vinden wij niet correct. Waarom moet bijvoorbeeld iemand die in Onze-Lieve-Vrouw-Waver woont meer betalen dan iemand in Pasbrug?”, zegt Ongena. “En waarom mag iemand die jonger is dan 65, maar een mobiliteitsprobleem heeft, hiervan geen gebruik maken?”

Maak werk van eenvoudig taxi-coronaticket, voor iedereen

SAMEN ANDERS roept het gemeentebestuur daarom op om haar plannen snel bij te sturen en werk te maken van een veel eenvoudiger systeem dat voor iedereen openstaat en voor iedereen hetzelfde kost, ongeacht zijn/haar woonplaats. “Ga in overleg met de taxisector. Deze mensen zullen graag bereid zijn mee te helpen. Concreet moet het doel zijn dat mensen gewoon aan de taxichauffeur een vast en betaalbaar bedrag betalen voor hun rit van en naar de Nekkerhal”, zegt Ongena, die er ook op wijst dat de gemeente extra geld krijgt van de Vlaams overheid om zo een systeem in te voeren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *