Samen Anders wil dat gemeente kermissen laat doorgaan

“Andere gemeentes tonen aan dat kermissen coronaveilig kunnen doorgaan”

De inwoners van Sint-Katelijne-Waver konden de afgelopen dagen in de pers vernemen dat de burgemeester geen toestemming geeft voor de jaarlijkse kermissen. SAMEN ANDERS vroeg meermaals aan het gemeentebestuur om de mogelijkheden te bekijken om de kermissen op een coronaveilige manier te kunnen laten doorgaan en betreurt dan ook deze gang van zaken. “In verschillende omliggende gemeenten blijkt immers dat, mits de nodige maatregelen, de kermissen wel kunnen doorgaan,” zegt gemeenteraadslid Ronny Slootmans. SAMEN ANDERS vraagt dan ook aan het gemeentebestuur op de gemeenteraad volgende maandag om hun beslissing te herzien en de geplande kermissen wel te laten doorgaan of de data tenminste te verplaatsen naar het najaar.

Gemeentebestuur schrapt kermissen 

Burgemeester Sels gaf de voorbije dagen in de pers de definitieve doodsteek voor de jaarlijkse kermissen in Sint-Katelijne-Waver. Ondanks de vele oproepen van SAMEN ANDERS om de mogelijkheden te bekijken om de foorkramers toch te verwelkomen in onze gemeente mogen ze dus toch niet doorgaan. “Uiteraard moet men rekening houden met de geldende coronamaatregelen, maar het is perfect mogelijk om op een veilige manier kermissen te organiseren,” aldus gemeenteraadslid Ronny Slootmans. “Daar is uiteraard goede wil voor nodig vanuit het gemeentebestuur zelf en men moet daar natuurlijk enige moeite voor willen doen, maar het is al in meerdere gemeenten gebleken dat het kan. Kijk maar naar Putte, Heist, Herentals, etc. die allemaal hun kermissen terug laten doorgaan”.

Getalm gemeentebestuur

Het getalm van het gemeentebestuur wekt heel wat frustraties op. Eerst werden de kermissen gewoon afgeschaft. Op de gemeenteraad in juni vroeg SAMEN ANDERS om nog enige opening te laten om ze toch te laten doorgaan en ging het gemeentebestuur daarop in om dan iets later weer te vernemen dat ze toch afgeschaft werden. 14 dagen geleden zei men dat ze het nog eens gingen bekijken en nu moet er via de pers vernomen worden dat de burgemeester formeel is en dat ze niet zullen mogen doorgaan. “Dat typeert de besluiteloosheid van dit bestuur,” volgens Slootmans. “Nochtans hadden foorkramers uit onze eigen gemeente aangeboden om rond de tafel te zitten. Begrijpen wie begrijpen kan … ”.

Sociaal belang

“Het is zo ontzettend belangrijk voor het sociaal weefsel in onze gemeente dat dergelijke initiatieven worden genomen,” stelt Slootmans. De coronacrisis hakt er diep in bij de mensen, vooral op sociaal vlak. SAMEN ANDERS plaatst de vraag dus nogmaals op de agenda van de gemeenteraad maandagavond en hoopt dat het bestuur terugkomt op zijn beslissing en de kermissen laat doorgaan of tenminste verplaatst naar het najaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *