|

Samen Anders stelt kieslijst en verkiezingsthema’s voor: “Er werd deze legislatuur niet genoeg geluisterd”

Sint-Katelijne-Waver, 30 augustus 2024

Samen Anders stelt volledige lijst voor en wil dat er terug meer geluisterd wordt naar de mensen. Zij gaan resoluut voor een bruisende, propere, verkeersveilige en betaalbare gemeente, waar de inwoners opnieuw op de eerste plaats komen.


Lijsttrekker Ronny Slootmans, met zijn 30 jaar in de gemeenteraad al een ancien in de lokale politiek, is trots om de Samen Anders-lijst te kunnen voorstellen. “Het is een goede mix van vertrouwde en nieuwe gezichten, van jong en iets ouder, maar allemaal met eenzelfde doel: onze gemeente beter maken”, vertelt Slootmans.

“De voorbije legislatuur werd er teveel beslist over de hoofden van de mensen heen. Er werd niet genoeg geluisterd en net dat is de essentie van politiek. Inspraak is voor Samen Anders geen loze belofte. Wij willen echt luisteren naar de mensen. Daarom zullen we buurtbabbels, overlegmomenten en dergelijke organiseren, zodat iedereen zich opnieuw gehoord voelt. We trekken deze lijn trouwens ook door naar de gemeentelijke administratie, die moet volop inzetten op klantvriendelijkheid. Want onze inwoners zijn onze klanten en klant is koning. Onze inwoners moeten dus opnieuw op de eerste plaats komen”, aldus lijsttrekker Slootmans.


Samen Anders wil van onze gemeente opnieuw een propere en groene gemeente maken, waar iedereen meetelt. “Er is geen plaats voor sluikstorters. Als iemand zomaar afval wegsmijt op openbaar domein, dan moet men daarvoor zwaar gesanctioneerd worden. Alleen met een lik-
op-stukbeleid houden we onze gemeente proper. We zorgen ook voor meer groen in onze gemeente en doorheen de gemeente creëren we leuke plekken om te chillen en mekaar te ontmoeten. We bekijken per wijk wat mogelijk en wenselijk is, met inspraak van de buurt”, vult Katrien Willems (die op plaats 2 staat) aan.


Nog een belangrijk thema dat Samen Anders wil aanpakken, is verkeersveiligheid. Tom Ongena die de 3 de plaats bekleedt: “Er zijn heel wat fietspaden die er heel slecht bij liggen en waar er nog steeds geen verbetering in het vooruitzicht is. Denken we maar aan de Berlaarbaan, de Mechelsesteenweg en de Duffelsesteenweg. Wij pakken die fietspaden meteen aan. Samen met de scholen en politie bekijken we ook wat de gevaarlijke punten zijn en grijpen dan infrastructureel in. Trajectcontroles zullen efficiënt ingezet worden om verkeersveiligheid te garanderen, niet als geldmachine of om mensen op stang te jagen.”


Bruisende en betaalbare gemeente.

“We willen opnieuw leven in de brouwerij en zullen er alles aan doen om onze dorpskernen aantrekkelijker te maken en om leegstand tegen te gaan. We passen de invulling van de vrijetijdssite ’t Gewent aan aan de huidige noden van verenigingen en inwoners, waarbij ook een eigen programmatie kan worden voorzien en we maken hierbij werk van een UitPas. Daarmee kunnen prijzen gedifferentieerd worden en op die manier kan iedereen genieten van een vleugje cultuur. We verlagen de belastingdruk en introduceren de single-reflex om alleenstaanden te
ontlasten.”


En voor wie het nog niet duidelijk moest zijn, Samen Anders wil geen fusie met een andere gemeente. “Wij huiveren voor de plannen die N-VA nu op tafel legt bij de Vlaamse regeringsonderhandelingen, waarbij gemeenten onder 44000 inwoners verplicht moeten fusioneren. Onze gemeente telt bijna 22.000 inwoners, verdeeld over vier kernen, elk met hun eigenheid. Wij zijn dus groot genoeg om als zelfstandige gemeente te kunnen beslissen wat we zelf willen. Samen Anders wil geen fusie met Mechelen, maar ook niet met Duffel, Lier of eender welke andere gemeente.”, besluit Slootmans.

1 Slootmans Ronny
2 Willems Katrien
3 Ongena Tom
4 Bal Annelies
5 Roelandts Lore
6 Gielkens Ann
7 Nossent Jiri
8 Mariën Thomas
9 Laenen Toon
10 De Kunst Jan
11 Van Santfoort Gerd
12 Pijl Bjarne
13 Huysmans Ilse
14 Cauwenbergs Pascal
15 Taibi Rachid
16 Claes Tania
17 Marnef Wim
18 Fossé Isabelle
19 Van Dorsselaer Wouter
20 Ingels Jürgen
21 Bynens Sera
22 Foerier Monique
23 Van Goolen Ulla
24 Gils Uschi
25 Andries Caroline
26 Henderickx Guy
27 Verheyden Maurice

Vergelijkbare berichten