Commotie over nieuwe dorspkern

De plannen voor de nieuwe dorpskern van Onze-Lieve-Vrouw-Waver blijven voor commotie zorgen. “Vooral de veiligheid van de zwakke weggebruikers baart ons zorgen,” zegt Tom Ongena, fractieleider voor SAMEN ANDERS. “Bovendien verwachten mensen een grotere luisterbereidheid van het gemeentebestuur.”

Normaal zou de dorpskern van O.L.V.-Waver nu al helemaal vernieuwd moeten zijn. Toch volgens de eerdere beloftes van het gemeentebestuur. “Maar ook deze plannen werden keer op keer uitgesteld,” zegt Tom Ongena. “Wie echter dacht dat de extra tijd zou zorgen voor een meer gedragen plan, komt bedrogen uit. De plannen blijven voor veel commotie zorgen bij de handelaars en bewoners.” Onze belangrijkste bekommernis is de veiligheid van de voetgangers en fietsers. De huidige plannen scoren hier onvoldoende. “Het auto- en vrachtwagenverkeer dat door de dorpskern rijdt, wordt onvoldoende geremd in de huidige plannen. En dat maakt het gevaarlijk voor fietsers en voetgangers,” zegt Ongena. SAMEN ANDERS vraagt daarom de plannen bij te sturen zodat doorgaand verkeer meer wordt afgeremd. Ook de oversteek aan het kruispunt met de Leemstraat blijft in de nieuwe plannen een pijnpunt. “Zeker als men in de toekomst geen politie meer wil voorzien om de oversteek van de schoolgaande fietsers te beveiligen.” Naast de veiligheid van zwakke weggebruikers blijven ook het verminderen van de parkeerplaatsen en de onduidelijkheid van de rijrichting op het plein voor beroering zorgen. Bovendien zijn ook de uitbaters van de frituren in het drop kwaad over de werkwijze van het gemeentebestuur. “Zij en de bewoners vragen meer respect en luisterbereidheid.
Een terechte vraag.”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *