|

Ondernemer Jürgen Ingels, die Barack Obama naar België haalde, op lijst Samen Anders: “Ik wil zaken vooruit duwen”

Jürgen Ingels, de man die in maart voormalig Amerikaans president Barack Obama naar België haalde, komt in oktober op bij de lokale verkiezingen. De zakenman krijgt een plaats op de lijst van Samen Anders, de grootste oppositiepartij in Sint-Katelijne-Waver. “Er moet in onze gemeente beter samengewerkt worden”, stelt hij.

Samen Anders, de partij van onder meer Tom Ongena, loste de voorbije weken en maanden al geregeld namen voor op haar lijst. Zo werden er enkele dagen geleden nog enkele kandidaten uit de zorgsector voorgesteld. “Maar een gemeente moet ook bruisen en efficiënt bestuurd worden. We zijn dan ook blij dat heel wat lokale handelaars en ondernemers hun schouders onder ons project willen zetten”, zegt lijsttrekker Ronny Slootmans.

Eén van de opvallendste namen is die van Jürgen Ingels. Hij was bestuurder bij verschillende grote en kleine bedrijven en is de bezieler van de expo SPACE – The Human Quest. Dat is een reizende tentoonstelling over de ruimtevaart. Maar de Katelijnenaar is nog het meest bekend als organisator van het technologiefestival Supernova. Daarmee slaagde hij erin om in maart voormalig Amerikaans president Barack Obama naar België te halen.

Samenwerking

“Als ondernemer probeer ik steeds zaken vooruit te duwen, zowel lokaal als internationaal”, zegt Ingels. “Daarvoor moet je samenwerken, luisteren, rekening houden met andere meningen en innovatief zijn. Ik ondervond dat het huidige bestuur daarin tekortschoot. Een toekomst moet gebouwd worden op samenwerking, duurzaamheid en rechtvaardigheid. Dat zijn waarden waar ik me bij Samen Anders maximaal voor wil inzetten.”

Verder zijn Ilse Huysmans van de firma Broes, Ulla Van Goolen van Il Ricordo en gemeenteraadslid Maurice Verheyden van Katelijne Motors opnieuw van de partij. Dat was zes jaar geleden ook het geval. Nieuwe ondernemers op de lijst zijn Ann Gielkens van Keurslager Hans, bewegingscoach Gerd Van Santfoort en Pascal Cauwenbergs van restaurant De Volksvriend. Zij willen naar eigen zeggen de leegstand aanpakken en de dorpskernen verfraaien om inwoners en handelaars aan te trekken.

Vergelijkbare berichten