Nieuwjaarszingen kan niet doorgaan wegens coronacrisis

“Geef kinderen via scholen een klein geschenkje als alternatief”

Op de afgelopen gemeenteraad vroeg oppositiepartij SAMEN ANDERS verduidelijking over het traditionele Nieuwjaarszingen in Sint-Katelijne-Waver. Het gemeentebestuur gaf hierbij aan dat het omwille van de coronacrisis onverantwoord was om kinderen deur-aan-deur te laten gaan zingen. “We begrijpen deze beslissing en vragen het gemeentebestuur om een alternatief uit te werken voor de kinderen”, aldus Tom Ongena, fractieleider van SAMEN ANDERS.

Geen zangertjes dit jaar

Elk jaar gaan er honderden zangertjes van deur tot deur hun Nieuwjaarswensen overbrengen in onze gemeente en voor deze mooie wensen worden ze dan beloond met iets lekkers. Aangezien echter alle deur-aan-deur activiteiten verboden werden omwille van de coronacrisis, vroeg oppositiepartij SAMEN ANDERS de afgelopen gemeenteraad wat dit betekende voor de traditionele zangertjes. Het gemeentebestuur stelde dat het onverantwoord zou zijn om kinderen deur-aan-deur te laten zingen en bevestigde dat het Nieuwjaarszingen dit jaar helaas niet zal kunnen doorgaan.

Alternatief geschenkje

“We begrijpen deze beslissing”, zegt Ongena, “hoe jammer het ook is voor onze kinderen.” SAMEN ANDERS stelde voor om de kinderen via de scholen toch nog een klein geschenkje te geven. “Kwestie van onze kinderen toch nog een leuke afsluiter te geven van dit ellendige coronajaar. De burgemeester beloofde alvast ons voorstel te bekijken,” sluit Ongena af.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *