Vlaanderen maakt gevaarlijk kruispunt Drevendaal met Heisbroekweg veiliger

“De werken aan het kruispunt zullen de veiligheid van onze zwakke weggebruikers sterk verhogen”

De verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers aan het kruispunt van Drevendaal en Heisbroekweg komt momenteel in het gedrang door het ontbreken van een afzonderlijk fietspad en een veilige oversteekplaats. “In de vorige legislatuur werden samen met het Vlaams Gewest – dat wegbeheerder is – de eerste plannen gemaakt. De aanpassing moest echter wachten tot na de heraanleg van de Stationsstraat. Die is al een tijdje klaar en we drongen daarom aan bij het gemeentebestuur om nu snel werk te maken van een veiliger kruispunt aan de HUBO,” aldus Tom Ongena, fractieleider van SAMEN ANDERS. Er komt nu eindelijk schot in de zaak. “Uit de plannen die het kabinet van Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) beschikbaar stelde, blijkt nu dat er een afzonderlijk fietspad wordt voorzien, alsook middeneilanden zodat fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken. De werken zouden deze maand nog van start gaan.”

Gevaarlijk kruispunt

Dagelijks steken heel wat fietsers en voetgangers het kruispunt aan de HUBO over. Een gevaarlijke onderneming, omdat er geen beveiligde oversteek is. “Tijdens de heraanleg van de Stationsstraat was er wel een tijdelijke fietsoversteek voorzien, maar die werd na de werken in 2019 weer weggehaald,” zegt Tom Ongena. “Normaal zou het kruispunt meteen na die werken worden heraangelegd, maar die plannen kwamen blijkbaar in de koelkast terecht.”

SAMEN ANDERS drong al meermaals aan om eindelijk werk te maken van de definitieve beveiliging van het kruispunt. “Het weghalen van de tijdelijke oversteek zorgde voor heel wat wrevel bij de inwoners. Iedereen zag het nut van een beveiligde oversteek op het kruispunt.”

Heraanleg start binnenkort

Tijdens de laatste gemeenteraad stelde SAMEN ANDERS opnieuw de vraag naar een snelle heraanleg. “De schepen meldde dat de heraanleg binnenkort zal starten. Dat is een prima zaak,” zegt Tom Ongena.

Fietspad en middeneilanden

Uit de plannen die het kabinet van minister Lydia Peeters beschikbaar stelde blijkt dat men uiteindelijk gekozen heeft om het voorstel van SAMEN ANDERS om een afzonderlijk fietspad en middeneilanden aan te leggen te volgen. “We zijn tevreden dat men met onze voorstellen aan de slag is gegaan om zo een veiligere verkeerssituatie te creëren voor de vele fietsers en voetgangers die gebruik maken van dit kruispunt”, sluit Ongena af.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *