SAMEN ANDERS gaat verder!

 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in Sint-Katelijne-Waver zullen Open Vld, sp.a en onafhankelijke kandidaten opnieuw samen opkomen onder de naam SAMEN ANDERS. “De samenwerking die gestart is in 2012 wordt dus voortgezet,” zegt eerste schepen Tom Ongena. “SAMEN ANDERS is dé dorpslijst van Sint-Katelijne-Waver.” Opvallende naam op de lijst is Axel Colonna-Cesari, de Chef van het sterrenrestaurant Centpourcent.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 trokken Open Vld en sp.a samen naar de kiezer. “Samen met enkele onafhankelijke kandidaten trokken we naar de kiezer onder de naam SAMEN ANDERS. We deden dat met een ambitieus en positief programma,” zegt schepen Servaas De Vries. “Want onze gemeente kon beter.”
 

Motor van de vernieuwing mag niet stilvallen

De voorbije jaren hebben we ons programma uitgevoerd. “Mensen werden meer betrokken bij het beleid, de belastingen gingen naar omlaag, er is meer aandacht voor verkeersveiligheid en leefbaarheid, en met tal van activiteiten zijn we nu een bruisende gemeente,” zegt schepen Ronny Slootmans.
SAMEN ANDERS was de motor van het nieuwe beleid in de gemeente. “Die motor mag niet stilvallen. Daarom gaan we samen door. Onder dezelfde naam: SAMEN ANDERS,” zegt nieuwkomer Katrien Willems. “Met mensen van Open Vd, sp.a én mensen zonder politieke kleur. Want de nationale politiek laten we nationaal. Voor ons telt maar één ding: onze gemeente nog beter maken.”

SKW+

Net zoals in 2012 zullen er ook onafhankelijke kandidaten op de lijst staan, verenigd onder de naam “SKW+”. “SAMEN ANDERS is meer dan een optelsom van Open Vld en sp.a. We zijn een echte dorpslijst, waar ook plaats is voor mensen die los van hun nationale overtuigingen de handen in elkaar slaan voor onze gemeente,” zegt Tom Ongena.
Een opvallende naam is alvast Axel Colonna-Cesari, de Chef van het sterrenrestaurant Centpourcent. “Onze gemeente is er sterk op vooruit gegaan. SAMEN ANDERS heeft de voorbije jaren bewezen dat je door samen te werken verder geraakt. Daarom zet ik graag mijn schouders onder dit project,” zegt Axel Colonna-Cesari.

Referendum

De voorbereidingen voor de nakende verkiezingen lopen op volle toeren. “Zo werken we hard aan een programma voor de komende zes jaar,” zegt Tom Ongena. “Maar we willen de kans even aan alle inwoners van onze gemeente om hieraan mee te schrijven. Zo zullen we in het voorjaar opnieuw een groot referendum houden, waarbij we van deur tot deur langskomen bij de mensen. Op die manier geven we echte inspraak en bundelen we alle positieve krachten om onze gemeente nog beter te maken. ”

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *