Gemiste kans om klassen coronaveilig te maken

Meerderheid stemt voorstel SAMEN ANDERS weg om 150.000 euro te voorzien voor luchtreinigers in klassen basisscholen

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver besprak gisterenavond de aanpassing van de meerjarenbegroting. Oppositiepartij SAMEN ANDERS diende een amendement in om 150.000 euro te voorzien voor de snelle aankoop en installatie van luchtreinigers in alle klassen van de zeven basisscholen in onze gemeente. “De coronapandemie zal jammer genoeg nog even duren,” zegt Tom Ongena, fractieleider. “Willen we de scholen kunnen open houden, moeten we daarom snel extra investeren in ventilatie en luchtreiniging in de klassen.”

Om niet onnodig tijd te verliezen, diende SAMEN ANDERS een amendement in op de begroting voor volgend jaar. “Met 150.000 euro kunnen we snel mobiele luchtreinigers kopen voor alle klassen van de zeven basisscholen in onze gemeente, zowel de eigen gemeentescholen als die van het vrije net,” zegt voormalig onderwijsschepen en gemeenteraadslid Ronny Slootmans. “Door dat budget nu al in te schrijven, kan men vanaf 1 januari meteen aan de slag en de toestellen aankopen en installeren. De verschillende coronagolven hebben ons intussen geleerd dat we geen tijd mogen verliezen, zeker niet als het gaat om de veiligheid van onze kinderen.”

Het amendement werd door de N-VA-CD&V-meerderheid jammer genoeg weggestemd. “Men wil verder afwachten. Dit is een gemiste kans om snel de veiligheid in de klassen te verhogen,” zegt Ongena.

Schulden stijgen, belastingen gaan naar omhoog

SAMEN ANDERS stemde daarom ook tegen de meerjarenbegroting van het huidige bestuur. “Het gezonde financiële beleid van de vorige legislatuur wordt helemaal te grabbel gegooid,” zegt Ongena. “De schulden nemen de komende jaren explosief toe. Om dat te kunnen blijven betalen, zijn de belastingen door N-VA en CD&V sterk verhoogd: tot 3 miljoen euro extra belastinginkomsten per jaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *